hunters-race-MYbhN8KaaEc-unsplash

Fiscale planning voor ondernemers

Tijdens het opstellen van uw aangiften en jaarrekeningen maken wij binnen de met u afgestemde kaders een fiscale planning die past bij uw behoeften.

Doordat wij bij de verwerking van uw gegevens geen vertaalslagen meer hoeven te maken gaat er geen kostbare tijd aan nutteloos overleg verloren. Via het verzorgen van uw volledige boekhouding hebben wij direct inzicht en kunnen we de plannen toetsen aan de cijfers. Dat bespaart u kosten zowel aan ons als belastingafdrachten. Immers, de Belastingdienst is één van uw grootste crediteuren!

Indien wij uw (volledige) boekhouding verzorgen voorzien wij u direct van fiscaal advies op het moment dat een fiscaal discussiepunt dreigt te ontstaan. Dat voorkomt ongewenste situaties in de toekomst die niet meer terug te draaien zijn. Bij het uiteindelijke resultaat van de boekhouding, de jaarrekening, heeft u dus een jaarrekening in handen waarin de fiscale positie is geoptimaliseerd. Dit komt tot uitdrukking in de aangifte vennootschapsbelasting. Tevens vindt een directe aansluiting met uw privé situatie plaats. Als ondernemer kunt u in relatie tot uw bedrijf met box 1 (arbeid & pensioen), box 2 (aanmerkelijk belang) en box 3 (sparen & beleggen) te maken hebben. Fine-tuning is daarbij essentieel. Daarmee voorkomt u bijvoorbeeld dat u onnodig opbrengsten tegen het hoge box 1 tarief afrekent, of dat u Forfaitair rendement betaald terwijl u nog verliescompensatie in uw vennootschap kunt benutten. Vanuit onze bestaande klantenkring hebben wij voortdurend te maken met de fiscaliteit rondom vastgoed. Nauwkeurige planning is daar bijzonder op zijn plaats, omdat het bij vastgoed altijd om grote financiële belangen gaat. Vragen als koop ik het pand privé of in de vennootschap, wat is mijn afschrijvingspotentieel, kan ik een vrijstelling overdrachtsbelasting benutten, etc. zijn daar constant actueel.